3D-lenzenprinter innovatiefste bedrijf van Nederland

Luxecel

01-10-2015 15:31 | Door: Thijs ten Brinck

De start-up Luxexcel uit het Zeeuwse Kruiningen print lenzen voor LED-lampen en andere optische producten. Het bedrijf is verkozen tot meest vernieuwende partij uit het MKB in 2015.

Luxecel heeft een proces ontwikkelt om met 3D-printers functionele lenzen te produceren. Deze lenzen zijn bruikbaar in mobiele telefoons, om zonlicht te focussen op zonnecellen of om het licht van LED-lampen beter te spreiden.

Dankzij de de 3D-printtechniek kunnen bedrijven kleine series bestellen, Luxexcel kan binnen enkele dagen leveren. De techniek van Luxexcel print de optische elementen zo dat er niet of nauwelijks nabewerking nodig is.

Eerder dit jaar haalde het snelgroeiende Luxecel een investering van € 7,5 mln binnen.

MKB InnovatieTop100

Luxexcel is in de MKB InnovatieTop100, georganiseerd door de Kamer van Koophandel, uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van Nederland. Een jury onder leiding van Tendris topman Ruud Koornstra, onder meer producent van LED-lampen, zette Luxexcel op één.

Op plaats twee volgt de Bird Control Group, die lasers maakt om op een duurzame manier vogeloverlast te verminderen. De computerserververwarming van Nerdalize staat dit jaar op nummer 3.

Bekijk een video van Luxexcel:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: De Financiële Telegraaf, Luxexcel | Foto: Luxexcel

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie