GM claimt $ 145 per kilowattuur accucapaciteit in 2016

gm bolt

06-10-2015 18:34 | Door: Thijs ten Brinck

Autoconcern General Motors (GM) stelt dat de accucellen, die het bedrijf volgend jaar al in zijn productiemodellen toepast, nog slechts $ 145 per kilowattuur opslagcapaciteit kosten.

De Amerikaanse autobouwer GM gaat de accucellen gebruiken in de productie van de volledig elektrische Chevrolet Bolt, die eind 2016 op de markt komt. De auto heeft een richtprijs van $ 35.000 en gaat met een actieradius van ruim 300 kilometer de concurrentie aan met de geplande Model 3 van Tesla.

Tesla vs. GM

Het accupakket van het vorige model van de hybride Chevrolet Volt, die op de markt kwam in 2010, kostte naar schatting nog $ 400 tot $ 500 per kilowattuur opslag.

Volgens GM kosten de accucellen die het bedrijf volgend jaar in zijn productiemodellen toepast, nog slechts $ 145 per kilowattuur opslagcapaciteit. Bovenop de celkosten van $ 145 per kilowattuur komen nog wel kosten voor de behuizing en regelelektronica.

Voor 2022 voorspelt GM een celprijs van $ 100 per kilowattuur. Daarmee zit GM op dezelfde lijn als Tesla. Waar Tesla de productie van zijn accu’s in zijn gigafabriek in Nevada binnenkort in eigen handen neemt, zet GM in op kostenbesparingen in samenwerking met leveranciers als LG Chem.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: EV Obsession, Hyrbid Cars | Foto: William Oliver, via Wikimedia Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie