LG Chem bouwt fabriek voor 50.000 accu’s in EU

Wroclaw

08-10-2015 10:18 | Door: Thijs ten Brinck

Het Koreaanse techconcern LG is van plan een accufabriek te bouwen in Europa. Daarmee wil het de lokale markt beter bedienen en besparen op transportkosten.

LG Chem wil zijn wereldwijde productiecapaciteit met 60 procent verhogen. Naast een nieuwe fabriek in China, met een jaarproductie van 100.000 accu’s wil het ook in Europa gaan produceren.

De Europese fabriek, die volgens Koreaanse krant Chosun Ilbo vermoedelijk in Polen komt te staan, krijgt een capaciteit van 50.000 accu’s per jaar. In het Poolse Wacrow produceert LG nu al computerschermen en televisies.

LG Chem bedient met zijn accusystemen de markt voor elektrische auto's en hybrides maar zet ook in op stationaire elektriciteitsopslag. In Japan levert het bedrijf, in totaal over vier projecten, 124 megawattuur aan opslagcapaciteit voor zonneparken.

Marktleider

LG Chem produceert in de VS en in thuisland Korea nu 250.000 accu’s per jaar. Het bedrijf is goed op weg de grootste accumaker ter wereld te worden.

Nu is dat nog Panasonic. Waar de Japanse concurrent marktleider is dankzij een contract met Tesla, levert LG Chem aan Nissan, General Motors, Renault, Mercedes en de volledige Volkswagen Group.

De nieuwe fabriek in Polen zou de Europese autobouwers beter en voordeliger moeten gaan bedienen, onder meer door de besparing op transporttijd en -kosten.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Inside EV, Chosun Ilbo | Foto: Grzegorz Rogala, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie