DSM bundelt krachten om farmacie te verduurzamen

DSM bundelt krachten om farmacie te verduurzamen

20-02-2013 12:12 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

DSM en chemiebedrijf Chemtrix gaan samenwerken bij het ontwikkelen van duurzame productiemethodes voor de farmaceutische industrie.

De krachtenbundeling heeft als doel om farmaceuten te helpen bij het produceren van zogeheten actieve farmaceutische ingrediënten (API’s) via energie-efficiënte productiemethoden. De twee Nederlandse bedrijven zijn over de hele wereld actief.

Om de API’s te ontwikkelen gaan DSM en Chemtrix op maat gemaakte pakketten leveren waarin alle fasen van een productieproces worden omschreven: van het ontwikkelen van nieuwe chemische verbindingen, tot het ontwerp van de apparatuur en het opschalen van alle processen.

“Samen met DSM zijn we de meest complete partner voor farmaceutische bedrijven,” zegt Hugo Delissen, CEO van Chemtrix. Simon Hickling van DSM voegt toe dat “de farmaceutische industrie zich focust op duurzame productieoplossingen”.

Specialisme

Koninklijke DSM en Chemtrix hebben beide veel expertise in de voor de farmaceutische industrie belangrijke continuous flow chemistry: het samenbrengen van bepaalde kleine hoeveelheden materialen, waardoor continu doorlopende processen ontstaan. Voor het ontwikkelen van API’s is deze voordelige methode populair, omdat het door het gebruik van weinig materialen duurzamer en energie-efficiënter is dan andere productiemethoden.

Chemtrix is gespecialiseerd in kant-en-klare laboratoria, maar ook in het ontwerpen van processen voor industriële reactoren. De specialisatie van DSM ligt op dit gebied in het opschalen en implementeren van continuous flow-processen voor de productie, zodat dit commercieel interessant wordt.

Foto: Sharon Drummond via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie