GE lanceert ‘energiestart-up’ met omzet van $ 1 mrd

hilton

09-10-2015 10:05 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse General Electric brengt alle energiebesparingsactiviteiten samen onder in het nieuwe bedrijf Current. Current helpt klanten de energierekening met 20 procent te verlagen.

General Electric (GE) integreert zijn energieopslagdivisie, de licht- en LED-tak en alle activiteiten rond zonne-energie, energysoftware en elektrische auto’s in het nieuwe bedrijfsonderdeel. De industriegigant wil klanten als winkelcentra, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen zo beter te bedienen met energieadvies.

“Commerciële bedrijven kunnen zich geen nodeloze complexiteit en inefficiëntie veroorloven”, zegt Beth Comstock, vicevoorzitter van GE. “Wij weten als geen ander hoe de energiesector werkt. We hebben een unieke positie om het energiegebruik te optimaliseren, bij welke klant dan ook.”

Start-up onder de vleugels van GE

Het nieuwe bedrijf Current blijft op de balans van moederconcern GE staan en wordt geleid door Maryrose Sylvester, nu CEO van GE Lighting. General Electric verwacht binnen Current de komende jaren 200 nieuwe banen te creëren.

Het nieuwe bedrijfsonderdeel neemt voor ruim $ 1 mrd aan omzet mee en concentreert werk voor klanten als hotelketen Hilton, retailketen Wallgreens en verschillende ziekenhuizen. Binnen vijf jaar moet Current een omzet van $ 5 mrd draaien.

Bekijk een filmpje over Current:

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: General Electric, New York Times | Foto: Prayitno, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.



Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie