ICT uit Barendrecht optimaliseert Chinese rubberfabriek

12-10-2015 09:32 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse bedrijf ICT Automatisering heeft voor het Duitse chemieconcern Lanxess alle automatiseringssoftware ingeregeld in een nieuwe rubberfabriek in het Chinese Changzhou.

Volgens ICT is het de grootste fabriek voor EPDM, synthetisch rubber, ter wereld.

lanxess

Lanxess produceert het materiaal voor de automotive-industrie, die er pakkingsmateriaal en slangen van maakt. Elke auto bevat enkele kilo’s van het materiaal.

ICT Automatisering hielp Lanxess eerder met de optimalisatie van een kunstrubberfabriek in Nederland. Hierop gunde het Duitse concern de Nederlandse automatiseerder ook de klus in China.

Energiebesparing

“Het systeem van ICT voorziet in een naadloze overgang als we in de fabriek overschakelen op de productie van andere rubbervarianten”, zegt Jos Schmitz, projectleider bij LANXESS. “Het systeem zorgt voor hogere opbrengst uit de grondstoffen, minder afval en besparing van energie.”

De bouw van de fabriek in Changzhou heeft $ 235 mln gekost. Hoeveel de opdracht voor ICT waard is geweest, is niet bekendgemaakt.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: ICT | Foto: Lanxess

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie