Tesla investeert in accu-onderzoek Universiteit Las Vegas

tesla

13-10-2015 09:06 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse elektrische autofabrikant Tesla zoekt samen met de University of Nevada, Las Vegas (UNLV) naar verbeteringen in het maakproces en de recycling van accupakketten.

Tesla bouwt in de Amerikaanse staat Nevada zijn eerste gigafabriek voor de productie van accu’s. De enorme fabriek gaat volgens Tesla via schaalvoordelen de productiekosten van accupakketten voor elektrische auto’s en stroomopslag thuis halveren.

Tesla financiert materiaalonderzoek aan de UNLV. Verder onderzoekt de autofabrikant met de wetenschappers industriële waterzuiveringsprocessen, productieverbeteringen en kansen voor hergebruik.

Belastingkorting

De samenwerking tussen Tesla en de UNLV volgt op de deal tussen de staat Nevada en de bouwer van elektrische auto’s. Tesla zal de komende twintig jaar $ 5 mrd investeren in de gigafabriek en werk bieden aan 6.500 mensen.

In ruil daarvoor biedt Nevada Tesla een belastingkorting die tot 2035 kan oplopen tot $ 1,3 mrd. Nevada stelde als onderdeel van die deal de eis dat Tesla ook investeert in wetenschap en ontwikkeling in de staat.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Electrek, Las Vegas Sun | Foto: Steve Jurvetson, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie