NanoFlowcell zet 200 Zwitsers in voor bouw zoutwateraccu’s

quant

14-10-2015 07:14 | Door: Thijs ten Brinck

NanoFlowcell, ontwikkelaar van elektrische auto’s met tot 1.000 kilometer reikwijdte, bouwt in Zwitserland een fabriek voor de productie en doorontwikkeling van zijn zoutwateraccu’s.

Het van oorsprong Liechtensteinse bedrijf NanoFlowcell presenteerde in 2014 de Quant E, een revolutionaire elektrische superlimousine met een prijskaartje van € 1 mln.

quant f

In plaats van lithiumaccu’s heeft de Quant E een flowbatterij, waarvan de geladen vloeistoffen bij een speciaal tankstation te vervangen zijn. Met deze snel te laden accu’s claimt NanoFlowcell reikwijdtes van 600 tot 1.000 kilometer.

"Met ons concept kunnen we de meest innovatieve, duurzame en robuuste energieopslagtechnologie ter wereld maken", zegt Nunzio La Vecchia, technisch directeur van NanoFlowcell AG. "Omdat onze accu geen bewegende delen gebruikt, kunnen we het systeem heel klein maar ook heel groot uitvoeren, voor uiteenlopende toepassingen."

Quant City

Net als concurrent Tesla ontwikkelt nu ook NanoFlowcell accu’s voor gebruik buiten zijn auto's. De flowbatterijen zijn volgens het bedrijf ook geschikt voor stationaire toepassingen in de industrie en in vastgoed, en voor efficiënter energiegebruik in de lucht- en scheepvaart.  

In de te bouwen fabriek Quant City, die werk gaat bieden aan ‘150 tot 200 ingenieurs, wetenschappers en advocaten’ in Zwitserland, ontwikkelt en produceert Nanoflowcell accu’s voor deze toepassingen. Na oplevering in 2018 dient de fabriek ook voor de productie van kleine series van de supersportwagen Quant E, zijn opvolger Quant F en, op de langere termijn, de meer betaalbare Quantino.

Bekijk een filmpje van de Quant E:

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Nanoflowcell | Foto: Nanoflowcell

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie