Groeiend Lego moet nog veel meer windparken bouwen

windpark

22-10-2015 07:23 | Door: Thijs ten Brinck

De Deense speelgoedfabrikant Lego investeert tot aan 2022 grootschalig in zijn productiecapaciteit. Omgerekend naar euro’s gaat het om een ‘driecijferig miljoenenbedrag’.

Het gaat goed met Lego. Een uitstap richting computerspellen kostte het speelgoedconcern begin deze eeuw bijna de kop, maar sinds Lego zich weer vol op de bouwstenen richt,  groeit de winst van het bedrijf met gemiddeld 43 procent per jaar.

lego

Om aan de grote vraag naar het speelgoed te voldoen, investeert Lego miljoenen in zijn fabrieken in Mexico, Hongarije en thuisland Denemarken. De uitbreiding leidt tot duizenden arbeidsplaatsen.

Energieneutraal speelgoed

Eerder deze maand leverde het Deense energiebedrijf Dong het offshore-windpark Borkum Riffgrund 1 op.

Lego investeerde $ 600 mln in de 78 windmolens, 54 kilometer uit de Duitse kust. Daarmee is het speelgoedconcern voor 31,5 procent eigenaar van het 312-megawatt-grote offshore-windproject.

Lego heeft zich ten doel gesteld alle energie die het bedrijf verbruikt voor de productie van speelgoed in 2020 op te wekken uit hernieuwbare bronnen. 

Om aan dit zelfopgelegde duurzaamheidsdoel te voldoen zal de groeiende speelgoedfabrikant ook zijn investeringen in windparken of andere duurzame energieprojecten moeten opschroeven.

Bekijk een video over het Lego-windpark:

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Lego | Foto: Lego, Vestas

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Industrie & Chemie

Duurzaam industrienieuws

Het winnen van grondstoffen, de productie van staal, plastics, cement en aluminium en de verwerking halffabricaten tot auto’s, smartphones en bouwmaterialen verbruiken wereldwijd veel energie. In dit sectoroverzicht beschrijven we de stappen die de mijnbouw, maakindustrie en andere bedrijven in de productieketen nemen op het gebied van duurzaamheid. Belangrijke trends zijn energiebesparing, hergebruik en de toepassing van biobased grondstoffen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Industrie & Chemie