Duurzaam kantoorvastgoed levert hogere bezettingsgraad op

kantoorvastgoed Canada en VS

18-10-2015 09:54 | Door: Fitria Jelyta

Duurzame kantoorgebouwen in Amerika en Canada hebben een hogere bezettingsgraad dan gebouwen die niet energiezuinig zijn. 

Dat blijkt uit onderzoek van de University of Guelph en Maastricht University. Volgens de onderzoekers hebben Amerikaanse en Canadese gebouwen met duurzame elementen, zoals groenvoorzieningen en water- en energiezuinige installaties, een hogere bezettingsgraad dan gebouwen zonder deze elementen.

Zo is de bezettingsgraad van duurzame gebouwen in de Verenigde Staten 9,5 procent hoger dan niet-duurzame gebouwen. In Canada is dit percentage zelfs 18,7 procent hoger.

Duurzame kantoorgebouwen in de Verenigde Staten blijken daarnaast 14 procent minder energie te gebruiken dan niet-duurzame gebouwen. In Canada is het aantal contractvernieuwingen van duurzame gebouwen 5,6 procent hoger dan gebouwen die geen rekening houden met duurzaamheidseisen.

Volgens de Canadese wetenschapper, Avis Devine, moet het onderzoek inzicht bieden aan gebouweigenaren en -investeerders die in duurzaam vastgoed willen investeren. Het kantoorvastgoed dat in het onderzoek is opgenomen voldoet aan hoge duurzaamheidseisen en certificeringen als Leed.

Data verzamelen

Samen met de Nederlandse wetenschapper Nils Kok heeft Devine gedurende 10 jaar data over 148 gebouwen in Canada en 143 gebouwen in de Verenigde Staten verzameld. Hierin zijn variabelen opgenomen als gebouwverhuring, contractvernieuwing, energie- en waterverbruik en de tevredenheid van huurders. 

De gemeente Amsterdam start met een grootschalig duurzaamheidsonderzoek naar de vastgoedsector. Hiermee wil de gemeente kansen realiseren op het gebied van duurzaamheid in kantoorvastgoed. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: University of Guelph | Foto: Jennifer C., Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra