Philips en Heijmans verlichten lichtstad Eindhoven duurzaam

Eindhoven smart city

23-10-2015 16:30 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Eindhoven selecteert Philips en Heijmans om innovatieve verlichting in de lichtstad te ontwikkelen. Het consortium vervangt mogelijk tot 21.000 lichtmasten door LED-lampen.

In het kader van het project Roadmap Stedelijke verlichting Eindhoven 2030, werken Philips en Heijmans samen om innovatieve lichttoepassingen in de openbare ruimte te ontwikkelen. Het consortium is ook verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de openbare verlichting in Eindhoven.

Met de Roadmap roept de gemeente Eindhoven op 21.000 stedelijke lichtmasten te vervangen door LED-lampen. Daarnaast wil de gemeente verlichting op een vernieuwende wijze inzetten en hiermee bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van leven in de stad. Zo werkt Eindhoven samen met 10 andere Europese steden om inzicht te krijgen in publieke verlichtingsstrategieën voor duurzame steden.

Vanaf 2016 gaan Philips en Heijmans aan de slag om Eindhoven als smart city in de Brainport Regio Eindhoven verder te ontwikkelen. De samenwerkingsovereenkomst met gemeente Eindhoven geldt in eerste instantie voor een periode van vijf jaar, met optioneel een verlenging tot 2030.

Proefgebieden

Philips en Heijmans werken samen met andere bedrijven, kennisinstellingen, overheden en inwoners aan het realiseren van een slim lichtgrid, waarop bestaande en nieuw te ontwikkelen producten en diensten aangesloten worden via internet.

Bekijk hier meer over de slimme verlichting van Eindhoven.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Gemeente Eindhoven | Foto: Gemeente Eindhoven, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra