Hogeschool Ede opent duurzaam gebouw met WKO

CHE gebouw

29-10-2015 15:04 | Door: Fitria Jelyta

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) opent een nieuw schoolgebouw met onder meer zonnepanelen en een warmtekoudeopslagsysteem (WKO) van Cofely. Dit moet de school duurzaam en toekomstbestendig maken.

Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. Het duurzame schoolgebouw van 4.500 vierkante meter moet twee noodgebouwen van de hogeschool vervangen. Zo bevat het gebouw duurzame elementen als vierhonderd zonnepanelen, LED-verlichting en energiezuinige lichtinstallaties die op beweging en aanwezigheid van personen worden aangestuurd.

Met de toepassing van zonnepanelen en aansluiting op het WKO-systeem, zegt de hogeschool de CO2-uitstoot met 136 ton te verminderen. Technisch dienstverlener Cofely is voor de komende 15 jaar verantwoordelijk voor het aansturen, monitoren en het onderhouden van de WKO-installatie.

€ 16 mln

"Door het nieuwe pand hebben we nu twee keer zoveel werkplekken voor studenten", zegt Ton Bestebreur, lid van het college van bestuur. "Onze gebouwen zijn duurzaam, toekomstbestendig en koolstofdioxide-neutraal." 

De nieuwbouw van het Prisma-schoolgebouw en de verbouwing van het CHE-hoofdgebouw Spectrum zijn gerealiseerd met een investering van € 16 mln. Door de groei van 3.000 naar 4.000 studenten was het noodzakelijk om meer werkplekken te bieden aan de studenten.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Reformatorisch Dagblad, Christelijke Hogeschool Ede | Foto: ArjanH, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra