Duurzame bamboemat is aan twee zijden bruikbaar

Nuway bamboemat Forbo Flooring

02-11-2015 18:25 | Door: Fitria Jelyta

Forbo Flooring heeft een entree- en schoonloopmat met schraapstrips van bamboe ontwikkeld. Door de toepassing van bamboe is de entreemat volgens de vloerenfabrikant sterk en duurzaam.

De Nuway Tuftiguard Bamboo-entreemat van Forbo Flooring bestaat uit bamboe, dat volgens de vloerenfabrikant dezelfde kwaliteiten heeft als hardhout, maar met een duurzamer profiel.

Tijdens de groeiperiode van bamboe is er meer CO2 omgezet in zuurstof dan er werd uitgestoten bij de productie van de entreematten. De mat heeft dus een negatieve CO2-impact, zegt Forbo Flooring.

De bamboe-entreemat is dubbelzijdig te gebruiken, waardoor de levensduur van de entreemat volgens Forbo verdubbelt. Daarnaast zijn de Nuway-entreematten beschikbaar in verschillende soorten, van oprolbare tot dubbelzijdige bamboematten.

Nuway bamboemat Forbo Flooring

Forbo Flooring biedt sinds kort een installatieservice voor de bamboematten. Daarmee kunnen eindgebruikers een Nuway-entreemat op maat laten installeren.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Forbo Flooring | Foto: Forbo Flooring (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra