Referentiewoning RVO.nl helpt bij behalen energieprestaties

RVO.nl referentiewoningen

03-11-2015 09:05 | Door: Fitria Jelyta

De referentiewoningen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) laten professionals in de bouwsector zien hoe ze de vereiste energieprestaties kunnen behalen.

RVO.nl heeft de bekende RVO-referentiewoningen op nieuw laten doorrekenen. De woningen voldoen aan de nieuwe Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC)-eis van 0,4 of lager. De referentiewoningen bieden bouwers en ontwerpers ondersteuning bij het maken van de juiste afwegingen voor het behalen van de vereiste energieprestaties.

RVO.nl heeft de referentiewoningen ontwikkeld om de haalbaarheid en consequenties van de bouw en het ontwerp voor de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) inzichtelijk te maken.

Daarnaast gebruiken de overheid, corporaties, projectontwikkelaars, architecten, onderzoeksinstituten en adviesbureaus de referentiewoningen van RVO.nl om het effect van maatregelen en wijzigingen in de normen of bouwregelgeving inzichtelijk te maken.

Bijna energieneutrale gebouwen

De nieuwe woningen bestaan uit zes verschillende typen nieuwbouwwoningen met een EPC van 0,4 of lager. De referentiewoningen met een EPC van 0,4 worden gebruikt om berekeningen op te leveren met diverse basisvarianten als ventilatiesystemen en zonnepanelen.

Vanaf 2020 gaan Nederland en de Europese Unie bijna energieneutrale nieuwbouwwoningen realiseren. Hiervoor willen zij de energieprestatie van woningen en utiliteitsgebouwen regelmatig aanscherpen.  

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: RVO.nl | Foto: RVO.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra