Duurzame energie met 1.725 zonnepanelen op Afas Stadion

Afas stadion AZ

03-11-2015 10:25 | Door: Fitria Jelyta

Op het dak van het Afas Stadion in Alkmaar komen 1.725 zonnepanelen. Het stadion van AZ vermindert daarmee zijn CO2-uitstoot met 142 ton per jaar.

De zonnepanelen wekken jaarlijks 250.000 kilowattuur duurzame energie op en leveren een CO2-besparing van 142 ton per jaar. AZ zegt zo onder meer bij te dragen aan structureel diverse maatschappelijke projecten en verduurzaming. Zo ondersteunt het AZ GreenTeam de transitie van duurzame energie in Noord-Holland.

Voor de zonnepanelen op het dak van het stadion zijn hoofdaannemer Sunprojects en zonnepanelenfabrikant Hanergy verantwoordelijk. Het project wordt gefinancierd door Rabobank. Verder maakt het project gebruik van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE), waarbij de gemeente Alkmaar en stichting Energy Valley ondersteuning bieden.

“Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen de bedrijfsvoering van AZ”, zegt Robert Eenhoorn, directeur Algemene Zaken van AZ. “Met het aanbrengen van zonnepanelen maken we een nieuwe stap in de richting van een duurzaam stadion”.

Grootste zonnepanelenproject

In Den Haag komen 2.900 zonnepanelen op het dak van het Kyocera stadion van Ado Den Haag. Volgens de voetbalclub behoort de installatie tot een van de grootste gebouwgebonden fotovoltaïsche projecten in Nederland. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: AZ | Foto: Tilemahos Efthimiadis, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra