Unica beheert Amsterdams kantoorgebouw duurzaam

duurzaam kantoor

04-11-2015 18:17 | Door: Fitria Jelyta

Het kantoor van installatiebedrijf Unica in Amsterdam is met een Breeam-NL In-Use-certificaat duurzaam gecertificeerd. Door een duurzame verbouwing is het pand energiezuinig gemaakt.

Het gerenoveerde kantoorpand van Unica beschikt onder meer over een warmtekoudeopslaginstallatie en een SMART-systeem die koeling, verwarming, ventilatie en elektra via geprefabriceerde units regelt. Verder gebruikt Unica online monitoring om het waterverbruik en energiegebruik laag te houden.

Het kantoorpand heeft een oppervlakte van 2.800 vierkante meter en is volgens het installatiebedrijf een schoolvoorbeeld van duurzame renovatie. Zo is het gebouw voorzien van bouwtechnische en installatietechnische ingrepen die in eigen beheer zijn ontworpen en gerealiseerd. Hierdoor is het pand van een energielabel G naar A gebracht.

“De duurzame renovatie die wij grotendeels in eigen beheer hebben uitgevoerd, heeft aantoonbaar resultaat gehad in de verhoging van comfort en energiezuinigheid”, zegt Robert Haasbroek, vestigingsdirecteur van Unica Amsterdam.

Duurzaam gebouwbeheer

Voor de duurzame renovatie van het kantoorpand dat in 2011 in gebruik is genomen, heeft Unica een Breeam-NL In-Use-certificaat ontvangen. Het bedrijf behaalde drie sterren voor het gebouwbeheer en twee sterren voor gebruik. Hiermee zijn de scores op het gebied van duurzaamheid in bestaand vastgoed inzichtelijk gemaakt.

Naast het kantoorpand in Amsterdam, heeft Unica eerder een Breeam-NL In-Use-certificaat ontvangen voor het hoofdkantoor in Hoevelaken. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Dutch Green Building Council, Unica | Foto: BI Watercooler, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra