Zwembad bespaart energie met duurzame ventilatie

duurzaam zwembad

05-11-2015 09:33 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Oldambt investeert € 220.000 in de verduurzaming van het zwembad de Watertoren in Winschoten. Met een modern ventilatiesysteem moet het gebouw jaarlijks € 25.000 aan energiekosten besparen.

Het BaOpt-ventilatiesysteem voorkomt door ongerichte luchtstroming tocht en zorgt ervoor dat de gehele ruimte dezelfde luchtkwaliteit en temperatuur behoudt. Daarnaast is er geen sprake van warmte onder het plafond of kou op de vloer door de toepassing van het ventilatiesysteem.

Hierdoor wordt het energiegebruik voor verwarming en koeling van de ruimte waarin het zwembad zich bevindt, laag gehouden. Het moderne ventilatiesysteem moet het zwembad de Watertoren jaarlijks € 25.000 aan energiekosten besparen. 

De gemeente wil de toepassing van het nieuwe ventilatiesysteem in de zomer van 2016 realiseren, zodat bezoekers geen overlast ervaren.

Duurzaam Oldambt

De gemeente Oldambt heeft in het kader van het project Duurzaam Oldambt de mogelijkheden onderzocht voor de toepassing van enerigebesparende maatregelen in 26 gebouwen. 

De onderzoeken zijn uitgevoerd door Bam Bouw en Techniek in samenwerking met Invent en Energiewacht. Dit consortium heeft ook geadviseerd om het BaOpt-ventilatiesysteem toe te passen in het zwembad de Watertoren.

Het BaOpt-ventilatiesysteem is eerder toegepast in het kantoor van machinebouwer Geelen Counterflow en in het duurzame kantoor van netbeheerder Liander

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Gemeente Oldambt | Foto: Ian Barbour, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra