Tweede verticale bos verrijst in Zwitserland

Bosco Verticale Milaan

06-11-2015 07:41 | Door: Fitria Jelyta

In de Zwitserse stad Lausanne verrijst het tweede verticale bos van Italiaans architectenbureau Stefano Boeri Architetti. De nieuwe woontoren krijgt 24.000 planten en moet bijdragen aan de ontwikkeling van de lokale ecologie.

Dat meldt Inhabitat. De Italiaanse architect Stefano Boeri is verantwoordelijk voor het ontwerp van La Tour des Cedres. Het ontwerp is gebaseerd op Boeri's eerdere ontwerp van het verticale bos in Milaan. Het 117 meter hoge gebouw met 36 verdiepingen krijgt 24.000 planten, waaronder honderd cederbomen van vier verschillende soorten.

Met dit gebouw in de Franstalige stad Lausanne wil de architect de lokale ecologie en het stadsklimaat verbeteren. Door de productie van zuurstof en het absorberen van CO2-uitstoot, zorgt de nieuwe cedertoren voor een verbeterde stedelijke luchtkwaliteit. 

Het architectenbureau bouwt de groene toren in samenwerking met het Zwitserse bouwbedrijf Bernard Nicod en landbouwkundige Laura Gatti. Naar verwachting starten de werkzaamheden in 2017.

Kavel P15 Ravel

Energiezuinige toren

Het eerste verticale bos van Boeri, Bosco Verticale, staat in Milaan. De torens van 110 meter en 76 meter hoog beschikken over duizend bomen en een integraal energiesysteem van het Nederlandse ingenieursbureau Deerns. Dit systeem moet het energieverbruik van Bosco Verticale met 20 procent verminderen ten opzichte van andere woontorens.

In Nederland ontwikkelt OVG Real Estate en architectenbureau MVRDV het multifunctionele gebouw kavel P15 Ravel op de Zuidas in Amsterdam. Het gebouw met ruime balkons krijgt veel beplanting. Zo combineert het de kwaliteit van wonen in het groen met de centrale locatie van de stad. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Inhabitat | Foto: Luca Nebuloni, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra