Duurzaam vloersysteem van Unipro vermindert CO2

floor system

06-11-2015 09:04 | Door: Fitria Jelyta

Vloerenfabrikant Unipro heeft een duurzaam vloersysteem ontwikkeld. Door de toepassing van hernieuwbare grondstoffen vermindert dit systeem de CO2-uitstoot.

Dat meldt Duurzaam Gebouwd. De Uzin Terra Line van Unipro bestaat uit vloersystemen die ruim 250 kilo CO2-uitstoot per 1.000 vierkante meter besparen. Dit komt door een vermindering van synthetische grondstoffen in de voorstrijk en egalisatie van de vloeren. Verder gebruikt Unipro hernieuwbare grondstoffen voor de lijm van het vloersysteem.

Unipro zegt dat exploitanten van openbare gebouwen steeds meer letten op duurzaamheid, de luchtkwaliteit en de CO2-uitstoot van een gebouw. Met de Uzin Terra Line wil Unipro vloersystemen leveren die aan de huidige duurzaamheidseisen van gebouwexploitanten voldoen.

Zo heeft de vloerenfabrikant de Environmental Product Declaration (EPD) opgesteld. Hiermee kunnen bouwprofessionals elk product van de Uzin Terra Line met elkaar vergelijken op basis van de productimpact op het milieu of de gezondheid. Unipro zegt de eerste vloerenfabrikant te zijn die zijn EPD’s zelf samenstelt.

Uzin Terra Line verpakking

Duurzame verpakking

De producten van de Uzin Terra Line zijn voorzien van een duurzame kartonnen verpakking. Volgens Unipro is er voor de productie van de kartonnen verpakking aanzienlijk minder energie nodig dan voor de productie van een kunststof emmer of blik. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Duurzaam Gebouwd, Unipro | Foto: David Cedrone, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra