Dobberend bos vergroent Rotterdamse Rijnhaven

Dobberend Bos Rijnhaven Rotterdam

07-11-2015 09:38 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Rotterdam gaat twintig bomen planten in hergebruikte zeeboeien in de Rotterdamse Rijnhaven. Dit moet de vergroening en de kwaliteit van versteende buitenruimte verbeteren.

Volgens de gemeente Rotterdam past het Dobberend Bos van initiatiefnemer Mothership binnen de ontwikkeling van de Rijnhaven. Het is de bedoeling dat de haven groener wordt en dat de kwaliteit van de versteende buitenruimte verbetert. Daarnaast moet het bos een attractie worden voor Rotterdammers en bezoekers.

Voor de realisatie van het drijvende bos zet de initiatiefnemer hergebruikte zeeboeien in van Rijkswaterstaat. Volgens de gemeente Rotterdam is het hergebruik van de zeeboeien een mooi voorbeeld van upcycling. Mothership werkte met verschillende partijen samen om de boeien geschikt te maken voor de bomen.

De partijen zochten naar een oplossing om zoetwaterbomen te laten leven in het brakke water van de Rijnhaven. De afgelopen periode hebben de initiatiefnemers prototypes van het Dobberend Bos getest in de waterbouwtestlocatie Aqua Dock van de RDM Campus.

CityLab010

Het Dobberend Bos wordt gefinancierd door CityLab010. Hiermee stelt de Rotterdamse gemeente geld beschikbaar voor lokale initiatieven die zowel innovatief als maatschappelijk relevant zijn voor de stad. In totaal heeft het Rotterdamse college dit jaar € 3,5 mln beschikbaar gesteld voor innovaties via CityLab010.

De gemeente Rotterdam heeft vanuit CityLab010 € 175.000 vrijgemaakt voor het Dobberend Bos. Hiervan is € 125.000 bestemd voor de aanleg en het onderhoud van het bos en € 50.000 voor aanpassingen van de kade voor recreatiedoeleinden. Naar verwachting start de realisatie van het Dobberend Bos in 2016. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Gemeente Rotterdam | Foto: Gemeente Rotterdam (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra