Grote bouwbedrijven kiezen voor duurzaam hout

Grote bouwbedrijven kiezen voor duurzaam hout

14-03-2013 10:25 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vijf grote Nederlandse bouwbedrijven gaan alleen nog maar FSC-gecertificeerd hout gebruiken. Dit initiatief is uniek in de wereld.

De vijf bedrijven, Ballast Nedam, BAM, Heijmans, TBI en VolkerWessels, gaan hiermee verder dan ze verplicht zijn door Europese regels die de import van illegaal hout moeten tegengaan. De bouwbedrijven hebben met vier grote houthandelaren afspraken gemaakt om aan de vraag naar FSC-hout te kunnen voldoen.

FSC is de internationale organisatie voor verantwoord bosbeheer. FSC Nederland hoopt en verwacht dat veel bedrijven dit voorbeeld zullen volgen.

Bron: ANP

Foto: Wikimedia Commons

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra