Zonnepanelen crowdfunden voor muziekschool in Breda

zonnepaneleninstallatie

09-11-2015 19:16 | Door: Fitria Jelyta

Op het dak van het bibliotheek- en muziekschoolgebouw Nieuwe Veste in Breda komen 1.600 zonnepanelen. De initiatiefnemer wil het project deels met crowdfunding financieren.

Dat meldt BN/De Stem. De zonnepanelen op het dak van het Nieuwe Veste-gebouw zijn een initiatief van de Bredase Energie Cooperatie (Bres). Om het project te realiseren heeft Bres in totaal € 700.000 nodig, waarvan € 500.000 via een crowdfundingactie wordt opgehaald.

Voor de crowdfundingactie kunnen mensen vanaf € 50 een obligatie aanschaffen. Zij krijgen vervolgens jaarlijks een rendement van 3 à 4 procent op de aangeschafte obligatie.

Om het project te realiseren moet Bres nog een overeenkomst sluiten met de gemeente Breda en de eigenaar van het gebouw. “We hopen dat het nog deze maand rond komt”, zegt Jan Schouw van Bres in BN/De Stem. Verder meldt de krant dat gemeente Breda positief tegenover het plan staat.

Zonnepanelen crowdfunden

In de Gelderse plaats Voorst, krijgt Woonzorgcentrum de Benring 512 zonnepanelen die mogelijk worden gemaakt via een crowdfundingactie. Het ZonOpZorg-initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda, woningcorporatie Habion en platform Zonnepanelendelen moet zoveel mogelijk zonnepanelen op Nederlandse zorghuizen realiseren via crowdfunding.  

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: BN/De Stem | Foto: Oregon Department of Transportation, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra