Spijkenisse krijgt duurzaam congrescentrum voor innovatie

Spijkenisse

11-11-2015 14:56 | Door: Fitria Jelyta

De bouw van het duurzame conferentiecentrum Innovatiekracht bij Spijkenisse is gestart. Het gebouw moet ruimte bieden aan zakelijke evenementen voor innovatie- en duurzaamheidsontwikkeling.

Het congrescentrum wordt gerealiseerd door ondernemer Sam Verwaijen die in Klarenbeek eerder de conferentiecentra Het Glazen Huis en Veerkracht opleverde. Het nieuwe congrescentrum krijgt verschillende duurzame elementen, zoals een groendak, een waterzuiveringsinstallatie en een biomassa-installatie die het eigen afval omzet in energie om het gebouw te verwarmen.

Naast een landelijke uitstraling, moet het groendak van mossen, grassen en planten zorgen voor een prettig klimaatbeheer en minder stookkosten. Het congrescentrum krijgt verder een 50 meter brede glaswand voor voldoende daglicht. Door de glazen gevel heeft het gebouw volgens Verwaijen geen airconditioning nodig.

Het congrescentrum moet plaats bieden aan zakelijke evenementen van bedrijven die waarde hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en op zoek zijn naar inspiratie voor innovatie. Het gebouw heeft ruimte voor groepen van 75 tot 400 personen.

Innovatie in eigen regio

“In Klarenbeek hebben wij regelmatig bedrijven uit de Randstad te gast”, zegt ondernemer Sam Verwaijen, “Het is ons een waar genoegen hen vanaf begin volgend jaar van dienst te kunnen zijn met een inspirerende voedingsbodem voor innovatie in eigen regio."

Samen met wethouder Christel Mourik van gemeente Nissewaard heeft Verwaijen de eerste spanten geplaatst voor de dakconstructie van het gebouw. Naar verwachting wordt het conferentiecentrum eind februari 2016 opgeleverd. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Greater Venues, Spijkenisse aan de Maas | Foto: Peter van der Sluijs, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra