€ 5 mln voor robots die Britse infrastructuur onderhouden

wegwerkzaamheden

11-11-2015 18:03 | Door: Fitria Jelyta

Britse onderzoekers ontwikkelen robots om de infrastructuur te verbeteren. De robots moeten onder meer snelle en duurzame wegreparaties mogelijk maken.

Wetenschappers van de University of Leeds willen robottechnologie inzetten om de Britse infrastructuur te verbeteren. Hierbij willen zij de impact op het milieu minimaliseren. Met de robottechnologie streven de onderzoekers naar een duurzame en zelfherstellende infrastructuur in Groot-Brittannië. 

Zo willen de onderzoekers drones ontwikkelen die op grote hoogte straatverlichting repareren. Verder moeten robots gebreken aan wegen inspecteren, repareren en voorkomen. Daarnaast ontwikkelen de wetenschappers robots die water- en rioolleidingen kunnen repareren en onderhouden.

Overlast minimaliseren

De robotreparaties moeten zo min mogelijk overlast en hindernissen door wegwerkzaamheden veroorzaken. Zo is het de bedoeling dat de robots gebreken aan wegen vroegtijdig melden, nog voordat deze gebreken problemen voor weggebruikers opleveren.

Voor het onderzoeksproject hebben de wetenschappers een geldbedrag van ruim € 5 mln ontvangen van de Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC). De University of Leeds test de robots in samenwerking met de gemeenteraad van Leeds en de UK Collaboration for Research in Infrastructure and Cities (UKCRIC).

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: University of Leeds | Foto: Mikey, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra