ABN Amro opent CO2-neutraal bankkantoor

ABN Amro Alkmaar

12-11-2015 14:36 | Door: Dimitri Reijerman

ABN Amro heeft aan de Bagijnenstraat in Alkmaar een energieneutraal bankkantoor geopend. Het pand heeft het Breaam Excellent-certificaat gekregen.

Het bankkantoor kan zichzelf voor 100 procent voorzien van energie, onder ander door de plaatsing van zonnepanelen afkomstig van LG. De panelen zijn geïnstalleerd door Cofely en vangen dankzij een afwijkende opstelling meer zonlicht. Ook prijkt op het dak een kleine windmolen.

De opgewekte groene stroom wordt gecontroleerd via een energiemonitoringsysteem van Ipsum Energy. Verder is het bankgebouw voorzien van LED-verlichting van Hoogaerts.

Ecologisch klimaatsysteem

Het verbouwde pand, een project van Boonstoppel Engineering, is voorzien van een ecologisch klimaatsysteem van Global E Systems. Circa 900.000 kilo aan ingekapselde zoutkristallen worden 's nachts gekoeld, waarna deze overdag zorgen voor verkoeling van het binnenklimaat.

ABN Amro heeft voor het energieneutrale bankkantoor het Breaam Excellent-certificaat ontvangen. In september ontving het in Amsterdam gevestigde hoofdkantoor van de bank ook een Excellent-certificaat.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: ABN Amro | Foto: ABN Amro

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra