Bam maakt woningen aardbevingsbestendig en energieneutraal

woning

12-11-2015 18:04 | Door: Fitria Jelyta

Bam gaat 29 woningen in het Groningse Loppersum versterken. Het bouw- en vastgoedconcern past duurzame technieken toe om de woningen nul-op-de-meter (NOM) en aardbevingsbestendig te maken.

In de Groningse plaats Loppersum versterkt Bam in opdracht van het Centrum Veilig Wonen (CVW) 29 woningen van Woningstichting Wierden en Borgen. Zo versterkt Bam de constructie van de woningen, waardoor ze beter bestand zijn tegen aardbevingen.

Om gelijktijdig bij te dragen aan duurzaamheid, transformeert Bam de bestaande rijwoningen tot NOM-woningen. Volgens Bam moeten de installaties in een NOM-woning jaarlijks net zoveel energie leveren als er gemiddeld door een huishouden wordt verbruikt.

De nieuwe installaties in de aardbevingsbestendige NOM-woningen bestaan uit een warmtepomp, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een slimme elektriciteitsmeter.

Duurzame woningen

Daarnaast plaatst Bam een stalen constructie aan de buitenkant van de bestaande gevels als basis voor nieuwe gevels. De woningen krijgen verder geïsoleerde en verstevigde daken met zonnepanelen over het bestaande dakbeschot.

De NOM-woningen zijn onderdeel van de 1.650 corporatiewoningen die de komende maanden in de regio worden versterkt en verduurzaamd. Volgens het bouw- en vastgoedconcern heeft Loppersum kans op de meeste en zwaarste aardbevingen die door gaswinning zijn onstaan.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Bam | Foto: Hardscarf, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra