Den Haag start onderzoek duurzaam kantoorvastgoed

Den Haag kantoorvastgoed

16-11-2015 07:17 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Den Haag start met een grootschalig duurzaamheidsonderzoek naar kantoorpanden. Het onderzoek volgt op de onderzoeken in Rotterdam en Utrecht.

Dat meldt Vastgoedmarkt. Met het onderzoek naar kantoorvastgoed wil de Haagse gemeente een beeld krijgen van de stand van zaken op het gebied van duurzaamheid in de bedrijfsvoering. Naast bedrijven, kunnen ook onderwijsinstellingen aan het onderzoek deelnemen.

In opdracht van de gemeente Den Haag doet BBN adviseurs onderzoek naar kantoorvastgoed in Den Haag met een totaal oppervlak van ruim 1 miljoen vierkante meter. Deelnemers aan het onderzoek krijgen onder meer hulp bij het uitvoeren van een Breeam-NL In-Use self-assessment door middel van praktische sessies, bijeenkomsten en een telefonische helpdesk.

Eerder zijn de gemeente Amsterdam, Rotterdam en Utrecht begonnen met het grootschalige duurzaamheidsonderzoek naar kantoorvastgoed. Zo neemt de G4 het initiatief om de kansen en knelpunten voor verdere verduurzaming in de vastgoedsector gezamenlijk aan te pakken. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Vastgoedmarkt | Foto: Christopher A. Dominic, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra