Duurzame productiehal voor Brabantse gereedschapsbouwer

holmatro

17-11-2015 10:07 | Door: Thijs ten Brinck

Holmatro, producent van powertools en hydraulisch gereedschap voor reddingswerkzaamheden, heeft zijn productielocatie in Raamdonksveer duurzaam uitgebreid.

De nieuwe vleugel van de fabriek in het Noord-Brabantse Raamdonksveer is zo goed als af. Met 1.100 zonnepanelen op het dak, zonnecellen in de gevel en een middelgrote windmolen voor de deur voorziet de uitgebreide Holmatro-fabriek straks voor 50 procent in zijn eigen energieverbruik.

holmatro

Het nieuwe duurzame pand heeft volgens de Breeam-NL standaarden het, op een na hoogste haalbare, Excellent-certificaat verworven.

Het Nederlandse Holmatro produceert zware gereedschappen voor de scheepsbouw en de industrie. Ook maakt het hydraulische scharen en gereedschappen voor hulpdiensten.

Naast op de locatie in Raamdonksveer produceert het bedrijf in de Verenigde Staten. De gereedschappen van Holmatro worden wereldwijd verkocht. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Holmatro | Foto: Holmatro

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra