Differ opent Nederlands duurzaamste laboratoriumgebouw

Differ laboratoriumgebouw

18-11-2015 12:15 | Door: Fitria Jelyta

Onderzoeksinstituut Differ opent op donderdag 19 november zijn nieuwe laboratoriumgebouw. Met een Breeam Excellent-certificaat heeft het instituut voor fundamenteel energieonderzoek Nederlands duurzaamste laboratorium.

Het nieuwe laboratoriumgebouw van het Dutch Institute for Fundamental Energy Research (Differ) op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is ontworpen op energiezuinigheid. Zo beschikt het gebouw over 992 zonnepanelen op het dak, voldoende daglicht toetreding, driedubbel isolatieglas en een aansluiting op het warmtekoudeopslagsysteem in de bodem van het campusterrein.

Daarnaast zegt Differ de ecologische voetafdruk van de nieuwbouw te hebben beperkt door het gebruik van duurzame bouwmaterialen en het scheiden van bouwafval. Voor het duurzame gebouw ontvangt Differ het Breeam-NL Excellent-certificaat. Het instituut heeft naar eigen zeggen het duurzaamste laboratoriumgebouw van Nederland.

Differ duurzaam laboratorium

Duurzame stroom

In het nieuwe laboratoriumgebouw van Differ, het Nederlandse instituut voor fundamenteel energieonderzoek van de stichting Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), werken wetenschappers aan het omzetten van duurzame stroom in schone brandstof en aan het opwekken van energie uit kernfusie.

Op donderdag 19 november wordt het laboratorium geopend door staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Ellen Williams, directeur van de Advanced Research Projects Agency-Energy (Arpa-E). 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Differ, Dutch Green Building Council | Foto: Differ (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra