Tijdelijke Rechtbank Amsterdam krijgt herbruikbare vloeren

Tijdelijke Rechtbank Amsterdam Cepezed Projects

19-11-2015 07:54 | Door: Fitria Jelyta

Projectontwikkelaar Cepezed Projects heeft bij de Tijdelijke Rechtbank in Amsterdam circulair remontabele kanaalplaten gemonteerd. Volgens de ontwikkelaar zijn de betonnen vloerplaten oneindig te hergebruiken.

Dat meldt de Architect. Architectenbureau Cepezed en bouwbedrijf du Prie ontwikkelen de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam volgens een Design, Build, Maintain en Remove Contract. Hiermee wordt het tijdelijke prefab-gebouw voor zes jaar in gebruik genomen, waarna het op een andere locatie opnieuw zal verrijzen.

In de tijdelijke rechtbank zijn betonnen vloerplaten geplaatst die volgens Cepezed Projects in theorie oneindig herbruikbaar zijn. Door de toepassing van deze vloertechniek zegt de projectontwikkelaar milieuwinst en een vermindering op de bouwkosten te leveren.

De kanaalplaten zijn aan stalen constructies te koppelen en met elkaar te verbinden, in tegenstelling tot conventionele kanaalplaten die vast zijn gestort aan de draagconstructie. Daarnaast zijn de kanaalplaten geschikt voor de toepassing van een losse computervloer, die ook demontabel is.

cepezed kanaalplaatvloeren Leon van Woerkom

Circulair gebouw

Volgens Cepezed Projects zijn kanaalplaten door de relatief lage kosten en goede prestaties op het gebied van brandwerendheid, draagvermogen, overspanning en geluidwerendheid een populair bouwmateriaal.

De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam is een onderdeel van het multifunctioneel bouwconcept CENTRA.AL van Cepezed Projects. Met dit concept realiseert de projectontwikkelaar circulaire gebouwen die op meerdere locaties zijn te plaatsen en ook de fysieke loskoppeling van het gebouw en de grond toelaten. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: De Architect, Cepezed Projects | Foto: Cepezed Projects, In tekst foto: Leon van Woerkom (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra