Universiteiten werken samen aan duurzame gebouwen

UMC Utrecht

19-11-2015 12:07 | Door: Fitria Jelyta

Verschillende onderwijsinstellingen doen mee aan een pilot om het Breeam-NL In-Use keurmerk geschikt te maken voor bestaande onderwijsgebouwen.

Dat meldt Vastgoedmarkt. De Universiteit Utrecht, Saxion Hogescholen, Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam doen mee aan een pilot om bestaande onderwijsgebouwen te kunnen certificeren met het Breeam-NL In-Use keurmerk.

Volgens de Dutch Green Building Council, ontwikkelaar en beheerder van Breeam-NL, is het duurzaamheidskeurmerk tot op heden nog niet toe te passen op bestaande onderwijsgebouwen. Voor alle nieuwbouwprojecten van onderwijsinstellingen is het Breeam-NL keurmerk echter wel toe te passen.

De Universiteit Utrecht doet mee aan de pilot omdat Breeam-NL binnen de duurzame ambities van de universiteit past. Eerder heeft de universiteit een energiezuinig en toekomstbestendig onderwijscentrum geopend op het Utrecht Science Park.

Duurzaamheidsprestatie

De Breeam-NL In-Use meet de duurzaamheidsprestaties van bestaande gebouwen. Bij de monitoring wordt gekeken naar het gebouw, het beheer en het gebruik. Deze drie onderdelen zijn vervolgens gesplitst in negen verschillende duurzaamheidscategorieën, zoals energie, transport, en water. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Vastgoedmarkt, Dutch Green Building Council | Foto: Calpa, Public Domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra