Heras voorkomt geluidsoverlast met gerecycled plastic

soundproof construction site

19-11-2015 16:14 | Door: Fitria Jelyta

Heras heeft een nieuw geluidsscherm ontwikkeld uit onder meer gerecycled plastic. Volgens het bedrijf is het product een duurzame oplossing tegen geluidsoverlast bij nieuwbouwprojecten.

De Noise Control Barrier van Heras is een tijdelijk geluidsscherm dat tot 20 decibel geluid kan reduceren. Het tijdelijk geluidsscherm is toepasbaar bij binnenstedelijke bouw, de aanleg van spoorlijnen en wegen, en op evenementen, maar ook als geluidsscherm in een algemene woon- en leefomgeving.

Het geluidsscherm bestaat aan de voorzijde uit gelamineerd en brandvertragend PVC. Verder heeft het product als vulling fiberglas vezels die voor 99 procent zijn gewonnen uit de recycling van plastic flessen. Volgens Heras is de Noise Control Barrier daardoor een duurzame oplossing voor geluidsoverlast. Daarnaast is het geluidsscherm gemakkelijk door een enkel persoon te bevestigen aan bouwhekken of een steigerconstructie.

Heras stelt dat de Noise Control Barrier met name geschikt is voor heiwerkzaamheden bij nieuwbouwprojecten, die voor omwonenden tot veel geluidsoverlast leiden. Het bedrijf zegt dat het geluidsscherm klachten van omwonenden en bouwprocesvertraging door interventie van de lokale overheden kan voorkomen.  

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Heras | Foto: Comrade Foot, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra