Nike werkt aan verduurzaming gehele productieketen

Nike werkt aan verduurzaming gehele productieketen

21-03-2013 15:35 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nike wil meer duurzame materialen gaan gebruiken en is daarvoor een samenwerking aangegaan met Bluesign Technologies, dat de bluesign-standaard bewaakt.

Door de samenwerking krijgen Nike en al zijn leveranciers toegang tot de producten van Bluesign. Het is belangrijk dat Nike de leveranciers betrekt in het proces, want het kan alleen zijn materialen verduurzamen als de leveranciers meewerken. Het bedrijf heeft ruim 800 leveranciers in meer dan 50 landen.

Het Zwitserse Bluesign Technologies bewaakt de bluesign-standaard, een onafhankelijke duurzaamheidsstandaard voor de textielindustrie. Deze standaard stelt uitgebreide eisen aan de milieu-impact van producenten en kijkt daarbij onder andere naar het gebruik van water, energie en chemicaliën. De standaard kan worden toegepast in de hele productieketen: van de chemicaliën tot de rollen stof.

Bluesign bundelt alle gecertificeerde materialen, producten en productiemethodes in uitgebreide databases. De Blueguide-database bevat meer dan 30.000 materialen. Door de samenwerking hebben nu zowel Nike als de leveranciers van Nike toegang tot die databases, en kunnen ze gericht op zoek naar duurzame alternatieven.

Bron: Environmentalleader

Foto: Wikimedia Commons

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra