IJsselstein wil CO2-neutraal stadhuis realiseren

IJsselstein stadhuis

24-11-2015 12:16 | Door: Fitria Jelyta

Met energiebesparende maatregelen wil de gemeente IJsselstein het stadhuis CO2-neutraal maken. Dit draagt bij aan de ambitie van de gemeente om in 2020 CO2-neutraal te zijn.

In december wordt aan de gemeenteraad van IJsselstein toestemming gevraagd voor een aanvullend krediet van € 516.000 om het stadhuis te verbouwen en tegelijkertijd duurzaam te maken. De gemeente IJsselstein stelt dat het investeringsbedrag binnen twaalf jaar is terug te verdienen door structurele voordelen op energielasten.

Zo zal de gemeente onder meer zonnepanelen en extra isolatie op het dak van het stadhuis aanleggen. Daarnaast plaatst IJsselstein diverse installatietechnische ingrepen, zoals warmteterugwinning, luchtbehandelingskasten en luchtwarmtepompen. Verder zegt de gemeente de verlichting in de parkeergarage door LED-verlichting te vervangen.

“Met deze investeringen slaan we twee vliegen in één klap: we realiseren onze ambitie om een CO2-neutraal gebouw op te leveren en we doen dat budgetneutraal”, zegt verantwoordelijk wethouder Huib Veldhuijsen.

Duurzame ambitie

Op basis van de analyse van advies- en ingenieursbureau Grontmij, stelt het college en de raad voor om de duurzame maatregelen uit te voeren. Hiermee zegt de gemeente de ambitie om CO2-neutraal te zijn te kunnen realiseren. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Gemeente IJsselstein | Foto: China Crisis, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra