24-11-2015 18:44 | Door: Fitria Jelyta

De renovatie van het hoofdkantoor van verzekeraar ASR moet leiden tot een verschuiving van een energielabel G naar A. Hierdoor is het 40 jaar oude pand 50 procent energiezuiniger.

Dat meldt Facto Online op basis van een presentatie van Iris Oort, adjunct-directeur Business Services bij ASR, tijdens een mini-congres van FMN. Na de renovatie beschikt het hoofdkantoor in Utrecht over onder meer 1.200 zwarte zonnepanelen, energiezuinige roltrappen en waterbesparende installaties.

De renovatie van het hoofdkantoor is in de laatste fase van het driejarige renovatietraject beland. De verbouwing is uitgevoerd door Bouwcombinatie Archimedes, bestaande uit Ballast Nedam en Kuijpers Centrale Projecten. Zo moeten de duurzame maatregelen het hoofdkantoor een energielabel A opleveren, waardoor het gebouw 50 procent energiezuiniger is. 

Daarnaast beschikt het gerenoveerde pand over groene wanden met een slim irrigatiesysteem, opslagruimtes voor herbruikbaar afval, daglichttoetreding, vleermuiskasten en schuilplaatsen voor vogels. Mede hierdoor komt het gebouw in aanmerking voor een Breeam Excellent-certificaat.

Ondanks verbouwing, toch open

Het gebouw met een bruikbare oppervlakte van 54.200 vierkante meter maakt plaats voor 2.800 flexibele werkplekken voor 4.000 werknemers. Bijzonder aan de renovatie is dat het gebouw tijdens de verbouwwerkzaamheden open bleef voor 2.200 medewerkers.

Naar verwachting wordt het laatste renovatietraject van het gebouw eind dit jaar afgerond.

Bekijk hier een impressie van de renovatie van het ASR-hoofdkantoor in Utrecht.

Bron: Facto Online, ASR | Foto: ASR (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)