Hoofdkantoor ASR wordt 50 procent energiezuiniger

ASR duurzaam hoofdkantoor

24-11-2015 18:44 | Door: Fitria Jelyta

De renovatie van het hoofdkantoor van verzekeraar ASR moet leiden tot een verschuiving van een energielabel G naar A. Hierdoor is het 40 jaar oude pand 50 procent energiezuiniger.

Dat meldt Facto Online op basis van een presentatie van Iris Oort, adjunct-directeur Business Services bij ASR, tijdens een mini-congres van FMN. Na de renovatie beschikt het hoofdkantoor in Utrecht over onder meer 1.200 zwarte zonnepanelen, energiezuinige roltrappen en waterbesparende installaties.

De renovatie van het hoofdkantoor is in de laatste fase van het driejarige renovatietraject beland. De verbouwing is uitgevoerd door Bouwcombinatie Archimedes, bestaande uit Ballast Nedam en Kuijpers Centrale Projecten. Zo moeten de duurzame maatregelen het hoofdkantoor een energielabel A opleveren, waardoor het gebouw 50 procent energiezuiniger is. 

Daarnaast beschikt het gerenoveerde pand over groene wanden met een slim irrigatiesysteem, opslagruimtes voor herbruikbaar afval, daglichttoetreding, vleermuiskasten en schuilplaatsen voor vogels. Mede hierdoor komt het gebouw in aanmerking voor een Breeam Excellent-certificaat.

Ondanks verbouwing, toch open

Het gebouw met een bruikbare oppervlakte van 54.200 vierkante meter maakt plaats voor 2.800 flexibele werkplekken voor 4.000 werknemers. Bijzonder aan de renovatie is dat het gebouw tijdens de verbouwwerkzaamheden open bleef voor 2.200 medewerkers.

Naar verwachting wordt het laatste renovatietraject van het gebouw eind dit jaar afgerond.

Bekijk hier een impressie van de renovatie van het ASR-hoofdkantoor in Utrecht.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Facto Online, ASR | Foto: ASR (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra