Limburg krijgt modulaire rioolwaterzuiveringsinstallaties

rioolwaterzuivering Roermond Waterschapsbedrijf Limburg

25-11-2015 12:18 | Door: Fitria Jelyta

Waterschapsbedrijf Limburg bouwt in Roermond en Simpelveld modulaire rioolwaterzuiveringsinstallaties. De installaties zijn volgens het bedrijf duurzamer en goedkoper dan bestaande installaties. 

Het Verdygo-concept van Waterschapsbedrijf Limburg is een bovendgrondse rioolwaterzuiveringsinstallatie die verplaatsbaar, compact en modulair wordt gebouwd. Met dit concept gaat het bedrijf bestaande rioolwaterzuiveringsinstallaties in Roermond en Simpelveld vervangen.

Door gebruik te maken van onder meer wind- en zonne-energie zegt het waterschapsbedrijf energieneutrale waterzuiveringsinstallaties te realiseren. Daarnaast is de Verdygo-zuiveringsinstallatie volgens Waterschapsbedrijf Limburg door de modulaire bouw sneller te realiseren en jaarlijks 20 procent goedkoper dan bestaande installaties.

De Verdygo-waterzuiveringsinstallatie is voorzien van het duurzame zuiveringssysteem Nereda van ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. Hiermee wordt afval- en rioolwater door biomassakorrels met waterzuiverende bacteriën gezuiverd.

Blauwdruk

Voor de twee projecten in Roermond en Simpelveld is Aan de Stegge Bouw & Werktuigbouw betrokken als hoofdaannemer. Het bouwbedrijf is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van beide projecten. Verder gaat het bouwbedrijf samen met Waterschapsbedrijf Limburg een blauwdruk ontwikkelen die voor toekomstige Verdygo-projecten gebruikt kan worden.

Met de realisatie van beide projecten in Limburg is een bedrag van € 10,7 mln gemoeid. Naar verwachting worden beide projecten medio 2016 opgeleverd. 

Bekijk hier meer over het Verdygo-concept van Waterschapsbedrijf Limburg.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Waterschapsbedrijf Limburg, Verdygo | Foto: Waterschapsbedrijf Limburg

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra