Hoe Strukton overwegbeveiliging moderniseert en verduurzaamt

trambaan Utrecht

25-11-2015 14:02 | Door: Fitria Jelyta

Strukton Systems gaat de overwegbeveiliging van de trambaan in Nieuwegein en IJsselstein moderniseren. Het bedrijf gebruikt hierbij duurzame oplossingen als gerecycled beton en LED-verlichting.

De overwegbeveiliging van de trambaan in Nieuwegein en IJsselstein wordt na dertig jaar vervangen. De opdracht daarvoor is door Regiotram Utrecht namens de provincie Utrecht gegund aan Strukton Systems.

Strukton Systems zegt duurzame maatregelen te nemen bij de vernieuwing van de beveiligingsinstallaties. Zo gaat het bedrijf onder meer gelbatterijen en onderhoudsvrije LED-verlichting toepassen. Verder gebruikt het bedrijf gerecycled beton voor de funderingsvoeten van de installaties.

Volgens Strukton werkt de nieuwe beveiligingsinstallatie met een niet-hydraulisch ophaalsysteem van de slagbomen, waardoor een kleine en onderhoudsarme aandrijfmotor volstaat. Mede hierdoor is het onderhoudsconcept van de nieuwe overwegbeveiliging positief ontvangen.

Geen overlast door werkzaamheden

Daarnaast zegt Strukton Systems hinder en overlast als gevolg van de werkzaamheden minimaliseren. Zo kan de tram tijdens de werkzaamheden blijven rijden. Naar verwachting start de uitvoering van het project in de zomer van 2016. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Regiotram Utrecht, Strukton Systems | Foto: Maurits Vink, Public Domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra