Maker glow-in-the-dark belijning wint innovatieprijs

glow in the dark road

26-11-2015 09:57 | Door: Fitria Jelyta

Het bedrijf Luminor Solution heeft een energiebesparende glow-in-the-dark wegbelijning ontwikkeld uit glasparels. Hiervoor won het mkb-bedrijf afgelopen maandag de Veluwse Innovatieprijs 2015.

De Luminor Pearls van Luminor Solution bestaat uit lichtgevende glasparels die de basis vormen voor een lichtgevende wegbelijning. De mineralen van de glasparels absorberen daglicht, waardoor ze oplichten in het donker. Volgens de ontwikkelaars leidt de toepassing van de Luminor Pearls op wegen en fietspaden tot meer zichtbaarheid en veiligheid in het donker.

Daarnaast leidt een lichtgevende wegbelijning van Luminor Pearls tot energiebesparing. Zo geeft het product voldoende licht op wegen, waardoor lantaarnpalen bij bestaande paden uitgeschakeld kunnen worden en het aanleggen van straatverlichting bij nieuwe fietspaden overbodig maakt. De lichtgevende wegbelijning is inmiddels toegepast op een fietspad in Ermelo.

Voor de Luminor Pearls heeft het bedrijf de Veluwse Innovatieprijs 2015 gewonnen voor ‘Innovatieve mkb’. Met de Innovatieprijs won Luminor Solutions een geldbedrag van € 2.500. De Veluwse Innovatieprijs is een initiatief van het Veluws Centrum voor Technologie en wordt ondersteund door Rabobank, VNO-NCW Noord-Veluwe en Koninklijke Metaalunie.

Innovatief topbedrijf

Naast voor ‘Innovatief mkb’ reikt het initiatief een prijs uit voor het meest ‘Innovatieve topbedrijf’ op de Veluwe. Hier heeft het bedrijf Dock Four uit Nunspeet gewonnen voor het ontwikkelen van modulaire wandsystemen.

Tijdens de Veluwse Innovatieprijs 2015 was bouwbedrijf Van Wijnen genomineerd voor het project Groevenbeek Noord, waarmee het bouwbedrijf 39 betaalbare nul-op-de-meter woningen realiseerde. Met een slim pakket aan energiemaatregelen zoals onder meer zonnepanelen en extra isolatie, zijn de in- en uitgaande energiestromen voor verwarming van de woning, verwarming van het water en het gebruik van huishoudelijke apparatuur inclusief verlichting op jaarbasis per saldo nul. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Provincie Gelderland, Luminor Solution, Van Wijnen | Foto: Jason Bowler, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra