India verplicht hergebruik plastic afval voor duurzame wegen

India plasticprobleem

26-11-2015 18:06 | Door: Fitria Jelyta

In India zijn wegenbouwers vanaf nu verplicht om plastic afval te gebruiken in een bestratingsmengsel met de aardolielijmstof bitumen. Zo wil de regering de wegen duurzaam en onderhoudsarm maken.

Dat meldt The Economic Times of India. Binnen een straal van 50 kilometer van een stad met een populatie van meer dan 500.000 inwoners, moeten wegenbouwers in India nu plastic afval hergebruiken in een wegbestratingsmengsel dat uit de aardolielijmstof bitumen bestaat.

De krant meldt dat India jaarlijks meer dan 5 miljoen ton plastic afval produceert. Daarnaast produceren de zestig grote steden in het land tot 15.000 ton plastic afval per dag. Door wegenbouwers te verplichten plastic afval in de bestratingsmengsels te gebruiken, kan de Indiase regering het grote plastic afvalprobleem naar eigen zeggen op een duurzame manier oplossen.

De regering stelt daarnaast dat de combinatie van plastic afval en bitumen in het bestratingsmengsel tot klimaatbestendige en waterresistente wegen leidt. Ook verwacht India met het duurzame bestratingsmiddel op onderhoudskosten te besparen.

Duurzame infrastructuur

Eerder heeft het Indiase parlementslid Piyush Goyal een programma opgezet om alle straatverlichting in India binnen twee jaar te vervangen door LED-lampen. Hiermee wil de Indiase regering 2.000 megawattuur aan stroom besparen.

In Bhutan heeft ondernemer Rikesh Gurung een bestratingsmengsel ontwikkeld uit plastic afval en bitumen. De initiatiefnemer heeft een weg van 150 meter in de hoofdstad van Bhutan, Thimpu, voorzien van het duurzame bestratingsmengsel. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: The Economic Times of India | Foto: McKay Savage, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra