RVO.nl ondersteunt verduurzaming schoolgebouwen

Green Deal Scholen RVO.nl

27-11-2015 07:10 | Door: Fitria Jelyta

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ondersteunt schoolbesturen en gemeenten om bestaande schoolgebouwen te verduurzamen. Dat doet de organisatie met de Green Deal Scholen.

Met het landelijke uitvoeringsprogramma ondersteunt RVO.nl de komende twee jaar schoolbesturen en gemeenten om bestaande schoolgebouwen duurzaam, gezond, en betaalbaar te maken. Zo biedt RVO.nl ondersteuning bij eenvoudige maatregelen tot (complexere) energieneutrale renovaties van schoolgebouwen.

Bij het uitvoeringsprogramma maakt RVO.nl de Green Deal Scholen Helpdesk en het centrale kennisportal Green Deal Scholen beschikbaar voor scholen en gemeenten. Bij energieneutrale renovaties kunnen schoolbesturen hulp krijgen via het innovatieprogramma Energiesprong van Platform 31.

Vanaf januari/maart 2016 start RVO.nl met de advisering aan 150 schoolbesturen. Daarnaast is er ondersteuningsruimte voor het verduurzamen van vijftien Integrale Huisvesting Plannen (IHP’s aan gemeenten). Hiermee krijgen gemeenten en schoolbesturen een totaalbeeld van de ontwikkelingen in de onderwijshuisvesting van de komende jaren.

Zonne-energie op scholen

RVO.nl heeft eerder een tool ontwikkeld waarmee schoolbesturen gemakkelijker beslissingen kunnen nemen voor de overstap naar zonne-energie. De tool bestaat uit een vragenlijst die de mogelijkheden voor de aanleg van zonnepanelen op schoolgebouwen inzichtelijk maakt. 

De Green Deal Scholen is een samenwerking tussen de VNG, PO-Raad, RVO.nl, Ruimte OK, Klimaatverbond, Platform31 en GGD GHOR Nederland.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: RVO.nl | Foto: Jared and Corin, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra