Philips verlicht Egyptisch operagebouw met duurzame LED's

Cairo Opera House

28-11-2015 10:05 | Door: Fitria Jelyta

Philips heeft het operagebouw van de Egyptische hoofdstad Cairo voorzien van duurzame LED-verlichting die het energiegebruik tot 80 procent vermindert.

Als onderdeel van de Cape Town to Cairo roadshow, heeft de technologiegigant de nieuwe LED-verlichting van de Cairo Opera House onthuld. Tijdens de roadshow reist Philips door Afrikaanse steden om duurzame zorg- en lichtoplossingen te introduceren. Zo is het operagebouw in de Egyptische hoofdstad voorzien van de Vaya LED-verlichting van Philips.

Volgens Philips beschikt de Vaya LED-technologie over een eindeloos kleurenspectrum en maakt het sfeervolle lichtshows mogelijk. Daarnaast kunnen de LED-lampen tot 50.000 uren branden. In vergelijking met de huidige verlichting van het operagebouw, kan de nieuwe LED-verlichting het energiegebruik tot 80 procent verminderen, stelt Philips.

Eerder heeft Philips in Duitsland de nieuwe LED-verlichting van de Allianz Arena onthuld. De technologiegigant heeft meer dan 300.000 LED-lampen aangelegd over een oppervlak van 26.000 vierkante meter. De nieuwe LED-lampen moeten de CO2-uitstoot van het FC Bayern Munchen-stadion met 362 ton verminderen en tot 60 procent van het energiegebruik besparen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Philips | Foto: Philips (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra