In 2030 verplicht zonnepanelen op alle daken in Dubai

Dubai

30-11-2015 13:59 | Door: Fitria Jelyta

In 2030 moeten op alle gebouwen in Dubai zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Hiermee wil Dubai vanaf dat jaar duurzame energie opwekken voor 25 procent van het stedelijke energiegebruik.

Dat meldt Forbes. De huidige minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten heeft in de Dubai Clean Energy Strategy 2050 aangekondigd dat Dubai in 2020 duurzame energie gaat opwekken voor 7 procent van het stedelijke energiegebruik.

In 2030 moet dit percentage naar 25 procent. Hiervoor verplicht de minister-president zonnepanelendaken op alle gebouwen van Dubai. In 2050 wil Dubai duurzame energie opwekken voor 75 procent van het stedelijke energiegebruik. 

Om de plannen van de Clean Energy Strategy 2050 te behalen, investeert Dubai $ 27 mrd in het Dubai Green Fund. Dit investeringsfonds verstrekt leningen voor de installatie van zonnepanelen tegen lage rente. Daarnaast heeft Dubai plannen om een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum op te zetten voor duurzame energie. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Forbes | Foto: the_dead_pixel, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra