Veiligere flats door herbruikbare prefab-balkons

balkonnen

30-11-2015 18:55 | Door: Fitria Jelyta

Woningcorporatie Zowonen vervangt in Geleen oude balkons van 150 flatwoningen met herbruikbare prefab-balkons. De nieuwe balkons zijn volgens de corporatie veiliger en duurzamer in gebruik.

Dat schrijft Bouwwereld. De 150 portiekflats van Zowonen in Geleen zijn verouderd maar moeten nog jaren mee. De balkons van deze flats voldoen echter niet meer aan de geldende veiligheidsnormen, waardoor vervanging noodzakelijk is.

Daarom krijgen de 150 flatwoningen herbruikbare prefab-balkons van het Nederlandse bedrijf Normteq. Na productie van de prefab-balkons met balustrade in zijn fabriek, levert Normteq de balkons per vrachtwagen aan op locatie. Met behulp van een kraan zijn de nieuwe balkons aan de verankering vast te zetten.

Volgens Normteq besparen prefab-elementen die bij gebouwen achteraf worden verankerd, veel tijd en steigerkosten. Daarnaast zijn de prefab-balkons eenvoudig uit de verankering te halen en elders opnieuw te bevestigen. Voor de toepassing op de flatwoningen in Geleen heeft de woningcorporatie composietplaten met antislipafwerking gekozen. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Bouwwereld | Foto: O Palsson, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra