Rai Amsterdam verwarmt evenementen duurzaam met restwarmte

Rai Amsterdam

01-12-2015 15:29 | Door: Fitria Jelyta

Rai Amsterdam stapt over op de restwarmte van de Nuon-centrale in Diemen om het evenementencomplex duurzaam te verwarmen. Dit moet de CO2-uitstoot van het gebouw met 50 procent verminderen.

Volgens Rai Amsterdam leidt de uitbreiding van restwarmte als duurzame energiebron tot jaarlijks 1.500 ton CO2-reductie in vergelijking met de voormalige gasketels bij het beurscomplex. De vernieuwde stadswarmte-aansluiting heeft een vermogen van 12.000 kilowattuur. Hiermee is de warmteaansluiting volgens Nuon de grootste in Nederland. 

Rai Amsterdam

Voor de Rai is het een vervolg op eerdere duurzame stappen die het bedrijf de laatste jaren heeft genomen. “Na groene stroom, gas en zonne-energie, voegen we de flinke vermogensuitbreiding van stadswarmte toe aan deze lijst”, zegt Hans Bakker, algemeen directeur Rai Amsterdam. “Op deze manier leveren we graag een bijdrage aan de duurzaamheid van de stad Amsterdam”.

CO2-reductie

Eerder heeft Nuon in de CO2-reductierapporten over 2014 gemeld dat huizen en kantoren door gebruik van warmtenetten de CO2-impact met 50 procent reduceren ten opzichte aardgasgestookte individuele verwarmingsketels.

Het energiebedrijf heeft een warmtebuffer geplaatst bij de afvalverbrander AVR in Duiven. Zo hoeft warmteproductie niet precies samen te vallen met het gebruik. De Nuon-centrale in Diemen, waar Rai Amsterdam haar stadswarmte vandaan haalt, heeft een vergelijkbare warmtebuffer. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Rai Amsterdam | Foto: Guilhem Vellut, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra