Altera Vastgoed vergroent met energiezuinige woningen

woningen

02-12-2015 15:22 | Door: Fitria Jelyta

Altera Vastgoed heeft de 100 procent groene status bereikt in zijn woningportefeuille. De woningen in de portefeuille zijn onder meer voorzien van energiezuinige elementen.

De woningen in de woningportefeuille van Altera Vastgoed bevatten energiezuinige elementen, zoals HR++-isolatieglas, HR-ketels en zonnepanelen. Zo beschikken de woningen over een energielabel A, B of C. Daarnaast besteedt het vastgoedfonds aandacht aan duurzaamheidsaspecten als materialengebruik, waterbesparing, gezondheid en comfort.

De woningportefeuille is beoordeeld met de meetlat GPR Gebouw, waarmee de duurzaamheid van gebouwen wordt getoetst aan de hand van thema’s als energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Zo heeft de woningportefeuille de 100 procent groene status bereikt.

Altera Vastgoed werd voor zijn woningportefeuille eerder benoemd tot Europese sectorleider van alle niet beursgenoteerde woningfondsen in de Global Real Estate Sustainability Benchmark (Gresb) van 2015. Gresb onderzoekt en rapporteert de duurzaamheidsprestaties van de vastgoedsector wereldwijd. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Altera Vastgoed | Foto: Olivier Bruchez, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra