2.563 zonnepanelen op Amsterdamse onderwijsgebouwen

Amsterdam Business School

04-12-2015 09:05 | Door: Fitria Jelyta

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) plaatsen ruim 2.500 zonnepanelen op hun onderwijsgebouwen. De panelen moeten jaarlijks 600.000 kilowattuur aan energie opleveren.

Met de aanleg van 2.563 zonnepanelen op vijf onderwijsgebouwen van de UvA en de HvA zeggen de onderwijsinstellingen een van de grootste zonne-energieprojecten in Amsterdam te realiseren. De installatie van de zonnepanelen moet de CO2-uitstoot van de universiteitsgebouwen verminderen.

Daarnaast willen de onderwijsinstellingen jaarlijks € 66.000 op de reguliere energie-inkoop te besparen door gebruik te maken van zonne-energie. “Door het potentieel van hun daken te benutten, leveren de UvA en de HvA een bijdrage aan de transitie naar een duurzaam energiesysteem”, zegt Harold Swartjes, directeur Facility Services UvA en HvA, in een persbericht.

De onderwijsinstellingen werken in dit project samen met  OVG Real Estate. De projectontwikkelaar plaatst ruim 4.100 vierkante meter zonnepanelen op de daken van de UvA- en HvA-gebouwen.

Duurzaam onderwijsgebouw

De zonnepanelen komen op de Amsterdam Business School, de gebouwen van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica en het Amsterdam University College van de UvA. Verder worden het Nicolaes Tulphuis en het Dr. Meurerhuis van de HvA van zonnepanelen voorzien.

Eerder opende de Hogeschool van Amsterdam al een nieuw campusgebouw geopend met flexibele, duurzame en energiezuinige elementen. Het gebouw is voorzien van onder meer LED-verlichting, duurzame kanaalplaatvloeren en massief houten plafond- en wandsystemen van FSC-gecertificeerd hout. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam | Foto: Guilhem Vellut, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra