Philips verlicht Indiase dorpen met 76.000 LED’s

Philips Led India

04-12-2015 13:59 | Door: Fitria Jelyta

Philips heeft een contract ondertekend om 800 dorpen in India van meer dan 76.000 solar LED-straatverlichting te voorzien.

De technologiegigant heeft voor twee verschillende projecten ondertekend om solar LED-straatverlichting in India te installeren. Philips legt meer dan 76.000 energiezuinige LED-lantaarns aan in 800 dorpen van de Indiase deelstaten Uttar Pradesh en Manipur.

De LED-verlichting in Uttar Pradesh zijn volgens Philips bestand tegen hoge temperaturen, water, en stof. In Manipur legt Philips LED-lantaarns aan die goed bestand is tegen harde wind. Daarnaast zijn de lantaarns voorzien van zonnepanelen en accu’s die volgens Philips zelfs onder extreme weersomstandigheden voldoende stroom opladen om de straat te kunnen verlichten.

In augustus heeft de Indiase regering bekendgemaakt dat alle straatlichten in India vervangen moeten worden door energiezuinige LED’s. Hiermee wil de regering 2.000 megawattuur aan stroom besparen. Naast het verminderen van het energieverbruik heeft India plannen om meer gebruik te maken van zonne- en windenergie. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Philips Lighting | Foto: Philips Lighting (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra