Bedrijven zetten zich in voor bijna-energieneutrale gebouwen

buildings

07-12-2015 13:34 | Door: Fitria Jelyta

Zestien Europese bedrijven zetten zich in voor de realisatie van bijna-energieneutrale gebouwen (Beng). In 2020 moeten alle gebouwen bijna-energieneutraal zijn.

Binnen het akkoord ‘Moving towards net zero buildings’commitment, een initiatief van The Prince of Wales’s Corporate Leaders Group, zetten zestien Europese bedrijven zich in voor de realisatie van bijna-energieneutrale gebouwen. Deze gebouwen moeten bijdragen aan een vermindering van de totale CO2-uitstoot die gebouwen veroorzaken.

De bedrijven die het akkoord hebben ondertekend zijn onder andere GlaxoSmithKline, Interface, Kingfisher, Philips, Sky en Tesco. Het doel van de samenwerking is onder meer het energiegebruik van eigen gebouwen te verminderen.

Volgens de regulering van de Europese Unie moeten alle nieuwe gebouwen in 2020 bijna-energieneutraal zijn. In 2030 moeten alle gebouwen energiezuinig worden door renovaties en energiebesparende maatregelen.

Koolstofarme economie

The Prince of Wales’s Corporate Leaders Group stelt dat de vastgoedsector een belangrijke rol heeft bij het realiseren van een koolstofarme economie. Zo zegt de groep dat gebouwen verantwoordelijk zijn voor 40 procent van de totale CO2-uitstoot wereldwijd.

“Bij Interface hebben we onze eigen broeikasgassen verminderd met meer dan 90 procent”, zegt Rob Boogaard, CEO van Interface, in een persbericht. “Dat is gelukt dankzij de toepassing van onder meer een holistische combinatie van doelgericht ontwerpen, slimme technologieën en geavanceerde isolatie."

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: The Prince of Wales's Corporate Leaders Group | Foto: Zach Dishner, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra