Green Quest van Cofely draagt bij aan duurzame oplossingen

zuidas

08-12-2015 07:23 | Door: Fitria Jelyta

Met het Green Quest-initiatief biedt Cofely duurzame technologische oplossingen aan organisaties in Nederland. Zo ging ABN Amro aan de slag met de adviezen van het Green Team.

Binnen de Green Quest werkt Cofely samen met zusterbedrijven GDF Suez Nederland en Sita op het gebied van duurzame technologische oplossingen. Naast de zusterbedrijven, werkt Cofely in het duurzaamheidsprogramma samen met het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio.

In de Green Quest wordt een ‘Green Team’ van Nederlandse duurzaamheidsambassadeurs door Cofely bijgestaan in het geven van ‘groene adviezen’ aan organisaties. Met het Green Quest-initiatief zegt Cofely invulling te geven aan de maatschappelijke rol door Nederlandse organisaties te helpen in hun zoektocht om duurzamer te gaan ondernemen.

Green Quest ABN Amro

In de Green Quest heeft ABN Amro adviezen ontvangen van het Green Team. Zo heeft de bank een Breeam-NL In-Use Excellent-score behaald voor het Amsterdamse hoofdkantoor aan de Gustav Mahlerlaan. Volgens ABN Amro is dit het eerste CO2- en energieneutrale bankkantoor van Nederland.

Daarnaast zegt ABN Amro op basis van de Green Quest op verschillende manieren de portefeuille van klanten en de keten waarin de bank actief is, te verduurzamen. Hierbij streeft de bank naar maatwerk in de bouw en naar het gemakkelijk aanpasbaar maken van gebouwen voor veranderend gebruik. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Cofely, ABN Amro | Foto: E. Dronkert, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra