Slimme lantaarns van Philips dragen bij aan smart city

Philips SmartPoles

08-12-2015 13:43 | Door: Fitria Jelyta

Philips installeert vijftig straatlantaarns met energiezuinige LED’s en geïntegreerde draadloze 4g-dataverbinding in de Amerikaanse stad San Jose. Dit moet bijdragen aan de transformatie naar een smart city.

In dit pilotproject installeert de technologiegigant vijftig SmartPoles die zijn voorzien van geïntegreerde draadloze 4g LTE-dataverbinding van de Zweedse telecommunicatiegigant Ericsson. Hiermee krijgen smartphonegebruikers een snelle dataverbinding via 4g-technologie.

Volgens Philips zijn de LED-lantaarns 50 procent energie-efficiënter ten opzichte van de traditionele straatverlichting. De LED-lampen zijn via een draadloos systeem op afstand te regelen. Verder draagt de nieuwe LED-installaties bij aan het doel van San Jose om de veiligheid van het straatverkeer te bevorderen door de verlichting feller te laten branden, maar met minder energie.

Daarnaast werkt Philips samen met Pacific Gas & Electric Company (PG&E) aan slimme meters die het elektriciteitsverbruik van het mobiele netwerk bijhoudt om energiebesparing mogelijk te maken. Deze meters worden bovenop de SmartPole geïnstalleerd.

Smart Infrastructuur

Philips stelt dat de SmartPoles bijdragen aan de ontwikkeling van Internet of Things-applicaties en een transformatie van San Jose naar een smart city. Eerder heeft de technologiegigant honderd SmartPoles in de Amerikaanse stad Los Angeles geïnstalleerd. Volgens de burgemeester van Los Angeles draagt de installatie bij aan de slimme infrastructuur van de stad.

In een ander project zegt Philips meer dan 76.000 solar LED-verlichting in 800 Indiase dorpen te installeren. Dit draagt bij aan de plannen van Indiase regering om alle straatlichten in het land te vervangen door energiezuinige LED’s. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Philips | Foto: Philips (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra